Телефонні шахраї та спамери вас більше не турбуватимуть: прості хитрощі як позбавитись надокучливих дзвінків

Часом важко позбутися настирливих та небажаних дзвінків, але є деякі способи, які допоможуть значно скоротити їхню кількість.
Блокування
Насамперед варто заблокувати небажані дзвінки наступними способами:

через налаштування телефону – можна заблокувати дзвінки з невідомих номерів або створити чорний список номерів;
через послуги мобільного оператора – можна підключити до свого номеру послуги з визначення та блокування потенційно небезпечних абонентів;
через мобільні додатки – існують спеціальні мобільні додатки для блокування небажаних дзвінків.

Ігнорування дзвінків
Шахраї спочатку намагаються перевірити номери на активність. Одна відповідь на виклик – і наплив небажаних дзвінків у подальшому забезпечений. Тому варто остерігатися відповідати на дзвінки з незнайомих номерів. А щоб не пропустити важливий дзвінок, можна увімкнути автовідповідач – на багатьох смартфонах ця опція вбудована.
Мовчання
Якщо не вдалось проігнорувати дзвінок, слід хоча б не починати розмову першим. Треба зачекати, що вам скаже абонент, і за цим визначити – це знайома людина чи потенційний шахрай. Якщо дзвінок дійсно важливий, це можна буде зрозуміти.
Позбавлення інтересу до себе як до потенційної жертви
Мінімальні вимоги, які потрібні шахраям, щоб "розвести" жертву, – це підтримка діалогу з аферистами, наявність коштів і можливість їх перевести на інший рахунок. Тому слід одразу натякнути шахраєві, що ви – "неправильна" жертва і безглуздо намагатися вас обдурити.
Наприклад, під час розмови можна сказати, що ви не можете відправити гроші через хворобу, перебування у "глухому" місці тощо. Також можна сказати, що не користуєтесь банківськими картами. Ще один варіант – прикинутися іноземцем.
Відлякування шахраїв
Підключивши свою фантазію, можна заздалегідь запастись влучними фразами та алгоритмом дій, які застосуєте у разі підозри на дзвінок від шахрая. Це може відлякати шахраїв, які самі покладуть слухавку і наступного разу не будуть вас турбувати. Наведемо приклади:

можна представитися якимось державним відділенням, наприклад, прокуратурою;
видавати дивні звуки або вмикати їх під час розмови;
повторювати одну й ту саму фразу у відповідь на будь-які запитання;
підігравати шахраям і вдавати, що піддаєтесь на обман, втрачаючи їх час (при цьому довго "шукати" банківську картку, плутати цифри її номеру і тому подібне), а наостанок зізнатися, що давно їх «розкусили».

Підключення голосового асистента для відповіді на дзвінки
Ще один метод – використання спеціальних ботів, які відповідатимуть на дзвінки замість вас. Випадки, коли спрацьовує голосовий асистент, налаштовуються самостійно:

коли телефонують із невідомого номера;
якщо користувач скинув номер;
якщо користувач занадто довго не брав слухавку.

За відгуками, кількість дзвінків від шахраїв суттєво скорочується після того, як на виклики починає відповідати робот, адже аферисти не передзвонюють на такі номери, щоб не витрачати час.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment